Keramik Workshop - LJUS I HÖSTMÖRKRET

FULLBOKAD

bild med hand-2719.jpg

Har du drömt om att vara mera kreativ och skapande men inte ännu hittat rätt?

 

Vi erbjuder en keramik workshop för alla sinnen!

 

Vi klär oss varmt och skönt och intar växthuset i höstmörkret, tänder ljus, varvar ner och inspireras av den vackra miljön och låter vårt skapande i lera flöda fritt.  Du får en möjlighet att tillverka ljusstakar, lyktor, kanske en adventsljusstake, glöggmuggar eller något annat som förgyller din vardag. Du kanske vill skapa några handgjorda julklappar till nära och kära. Workshopen blir stämningsfull och personlig då vi enbart är 10 deltagare. Under dagen avnjuter vi varma drycker och dukar fram ett  underbart Afternoon Tea!

 

Vi vill inspirera och lära dig att skapa och forma ditt eget hantverk som du kan njuta av varje dag och känna glädjen i att ha tillverkat det själv. Det finns flera olika roliga sätt att skapa i keramik! På kursen går vi igenom grunderna i teknikerna kavling, ringning och tumning och hjälper dig på vägen med både inspiration och hantering av material. Endast handbygge ingår i workshopen, ingen drejning!  Vi använder oss av den bästa stengodsleran som bränns i höga temperaturer och doppas i hållbara glasyrer så att dina alster klarar av både diskmaskin och mikro. 

 

Efterarbetet med bränning och glasering sköter vi och du plockar upp dina alster ca 2 veckor efter tillfället.

Vi välkomnar alla över 13 år som är inspirerade och nyfikna, med eller utan tidigare erfarenhet.

Pris 1890kr 

Tid söndagen 8.11 klockan 10-15

Plats: Växthuset vid Överjärva gård, Solna

 

I priset ingår: Undervisning och handledning, 2 kg lera ( finns möjlighet att köpa mer), bränning och glasering, lyxig Afternoon Tea.

OBS! Anmälningen är bindande- om du får förhinder går det bra att du ger din plats till en kompis. Skulle det vara mindre än 6 deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in workshopen med återbetalning.

Vem är Mieli Creatives?

Petra Lund – keramiker och människokännare som älskar lera, formgivning och vackra interiörer.

Johanna Furuhjelm- fotograf som även har lång erfarenhet av att formge i keramik. Älskar hantverk, mat och vackra ting!