"VÅGA SKAPA" Keramikworkshop
all in med leran-4308.jpg

Har du drömt om att vara mera kreativ och skapande men inte ännu hittat rätt?

 

Vi erbjuder en keramik workshop för alla sinnen!

 

Vi klär oss varmt och skönt och intar växthuset i vårljuset och inspireras av den vackra miljön och låter vårt skapande i lera flöda fritt. Du får möjligheten att tillverka favorit muggen, tallriken, lilla vasen eller något annat som du kanske drömt om och behöver i ditt liv. Vi vill inspirera och lära dig att forma ditt eget hantverk som du kan njuta av varje dag och känna glädjen i att ha tillverkat det själv. 

Det finns flera olika roliga sätt att skapa i keramik!

Vi erbjuder genomgång och grunderna i teknikerna kavling och handbygge, ringning och tumning och hjälper dig på vägen med både inspiration och hantering av material. Endast handbygge ingår i workshopen, ingen drejning!Vi använder oss av den bästa stengodsleran som bränns i höga temperaturer och doppas i hållbara glasyrer så att dina alster klarar av både diskmaskin och mikro. Efterarbetet med bränning och glasering sköter vi och du plockar upp dina alster ca 2 veckor efter tillfället.

 

 

Workshopen blir stämningsfull och personlig då vi enbart är 10 deltagare. Under dagen avnjuter även en god vegetarisk lunch! 

Vi välkomnar alla över 13 år som är inspirerade och nyfikna, med eller utan tidigare erfarenhet.

 

 

Pris 1890kr 

Tid söndagen 8 mars 2020 klockan 10-15

Plats: Växthuset vid Överjärva gård, Solna

 

I priset ingår: Undervisning och handledning, 2 kg lera ( finns möjlighet att köpa mer), bränning och glasering, vegetarisk lunch.

 

OBS! Anmälningen är bindande- om du får förhinder går det bra att du ger din plats till en kompis. Skulle det vara mindre än 6 deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in workshopen med återbetalning.

 

Vem är Mieli Creatives?

 

Petra Lund – keramiker och människokännare som älskar lera, formgivning och vackra interiörer.

Johanna Furuhjelm- fotograf som även har lång erfarenhet av att formge i keramik. Älskar hantverk, mat och vackra ting!