"VÅGA SKAPA" en helg med tusch och lera i Växthuset 7-8.3.2020

all in med leran-4388.jpg
Våga måla tusch_insta.jpg

Locka fram kreativitet och nyfikenhet tillsammans med likasinnade, börja våren med en skapande helg under ledning av konstnären Anette Carlsson Moberg och MieliCreatives duon keramiker Petra Lund och fotograf Johanna Furuhjelm. Med säker hand lotsas ni genom färg och form.

 

Helgen tar sin början på lördagen 7 mars där vi kommer att utforska tusch, från klassisk svart tusch till de starka kulörena, men även olika pennor, kritor och färg som passar ihop med detta kreativa medium. Vi kommer att måla på stort som smått där tuschen kommer att ge dig nya infallsvinklar och idéer när det gäller ditt kreativa skapande. 

Ambitionen med kursen är att locka fram och utveckla just ditt unika formspråk. Inga förkunskaper krävs men väl en dos av nyfikenhet. 

 

På söndagen 8 mars djupdyker vi in i lerans fantastiska värld och skapar i keramik i en härlig trädgårdsmiljö. Inspireras av den vackra omgivningen och låt ditt skapande flöda fritt.  Du får möjligheten att tillverka favorit muggen, tallriken, lilla vasen eller något annat som du kanske drömt om och behöver i ditt liv. Vi vill inspirera och lära dig att forma ditt eget hantverk som du kan njuta av varje dag och känna glädjen i att ha tillverkat det själv. 

Det finns flera olika roliga sätt att skapa i keramik!

Vi erbjuder genomgång och grunderna i teknikerna kavling och handbygge, ringning och tumning och hjälper dig på vägen med både inspiration och hantering av material. Endast handbygge ingår i workshopen, ingen drejning!

 

 

Kom som du är, allt material ingår, även en härlig vegetarisk lunch. Vid kursens slut går du hem med en kasse full av helgens målade alster! Keramiken får du glaserad och packad några veckor efter kurstillfället. 

Workshopen är personlig och stämningsfull då vi endast är 10 deltagareför att kunna ge full vägledning, detta gör också att platserna kan gå åt fort.

 

Pris: 2995kr 

Tid: Lördagen 7 mars 2020 klockan 11-16

Söndagen 8 mars 2020 klockan 10-15

 

Plats: Växthuset vid Överjärva gård, Solna

 

Du kan även välja endast den ena kursen för följande priser:

Lördag 7 mars. 11-16. Pris 1395kr BOKA HÄR

Söndag 8 mars 10-15. Pris 1895 BOKA HÄR

 

Då du väljer att gå båda dagarna får du en förmån på ett totalpris på 2995kr

__________________

Petra Lund – keramiker och människokännare som älskar lera, formgivning och vackra interiörer.

Johanna Furuhjelm- fotograf som även har lång erfarenhet av att formge i keramik. Älskar hantverk, mat och vackra ting!